ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ Υλικά Συνταγής 1 πακέτο σαβαγιάρ έτοιμα 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 1 φλιτζανάκι εσπρέσσο δυνατός, μονός (ή 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη) 70 γρ. κονιάκ 500 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί που πωλείται σε κεσεδάκια σε μεγάλα σουπερμάρκετ) 150 γρ. άχνη ζάχαρη 50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 4 τεμ. αυγά, τους κρόκους 4 τεμ. αυγά, τα ασπράδια κακάο για πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε στο μίξερ με το [...]
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΙΚΟ
Υλικά Συνταγής 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού 200 γραµ. βούτυρο λιωμένο Για την κρέμα 2 λίτρα φρέσκο γάλα 200 γραμ. ζάχαρη 4 αυγά 2 κρόκοι ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο 200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό 2 βανίλιες 1 ξύλο κανέλας 60 γραμ. βούτυρο Για το σιρόπι 700 γραµ. ζάχαρη 500 γραμ. νερό 1 ξύλο κανέλας 2 λεμονόκουπες στυμμένες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το σιρόπι Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, σε μία [...]
CHEESECAKE
CHEESECAKE Υλικά: Τραγανή βάση: 250γρ. μπισκότα τύπου DIGESTIVE 80γρ. βούτυρο λιωμένο Για την Κρέμα: 250γρ. τυρί κρέμα 50γρ. άχνη ζάχαρη 1 στικ βανίλιας ½ λεμόνι ξύσμα 20γρ. ποτό Κίρς 2 τμχ. φύλλα ζελατίνης 450γρ. κρέμα γάλακτος 35% (ελαφριά χτυπημένη) Σάλτσα Φράουλα ή Κεράσι: 300γρ. φράουλες φρέσκες ή κεράσι (καθαρισμένα) 300γρ. ζάχαρη κρυστ. 60γρ. νερό 40γρ. κορν φλάουερ Λίγο χυμό από λεμόνι 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα (προαιρετικά) Εκτέλεση: Για την Βάση: [...]
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ Υλικά Για το σιρόπι 400 γρ. νερό 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ 30 γρ. κακάο 1 κ.σ. κονιάκ Για τη σοκολατόπιτα 3 αυγά μεσαία 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 90 γρ. ηλιέλαιο 90 γρ. νερό 40 γρ. κακάο 135 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 20 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Για το γλάσο 300 γρ. γάλα 100 γρ. ζάχαρη 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 100 [...]
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Μελομακάρονα με αλεύρι Υλικά – Ποσότητα Α’ μίγμα Λάδι ραφινέ 110 γρ. Ζάχαρη άχνη 50 γρ. Νερό 50 γρ. Χυμό πορτοκάλι 40 γρ. Μέλι θυμαρίσιο 15 γρ. Αμμωνία σκόνη 2 γρ. Β’ μίγμα Κανέλα σκόνη 1 γρ. Γαρύφαλλο σκόνη 1 γρ. Μοσχοκάρυδο σκόνη 1 γρ. Βανίλια σκόνη 1 δόσεις Πορτοκάλι ξύσμα 1/2 Γ’ μίγμα Μπέικιν πάουντερ [...]
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ Υλικά–Ποσότητα Α’ μίγμα Ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ. Ζάχαρη άχνη [...]
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ Ginger
Κουλουράκια Ginger ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 100γρ Λάδι Καρύδας 200γρ Ζάχαρη Καρύδας 200γρ Molasses Μελάσες Αδιάλυτες 4 κουτ. σουπας Σκόνη Λιναρόσπορων 1 κουτ. Γλυκ. Βανίλια 500γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. σουπαςΣόδα 1 κουτ γλυκ. Αλάτι 4 κουτ. Γλυκ. Πιπερόριζα σκόνη 4 κουτ γλυκ. Κανέλλα σε σκόνη 1 κουτ. Γλυκ. Πιπέρι 1 κουτ. Γλυκ. Γαρύφαλλο Σκόνη Για το ντεκόρ Χρησιμοποιούμε Vegan ζαχαρόπαστα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμάνετε το φούρνο [...]
ΨΩΜΙ ΦΟΡΜΑΣ
ΨΩΜΙ ΦΟΡΜΑΣ ΥΛΙΚΑ 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως 150 γραμμάρια αλεύρι σκληρό 300 ml νερό χλιαρό 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 1 φακελάκι ξηρή μαγιά των 9 γραμμαρίων 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια βαθιά πλαστική λεκάνη βάζω όλο το αλεύρι μου μαζί με τη μαγιά και τα ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι της σούπας. Κάνω στο αλεύρι μου μια τρύπα στη [...]
ΚΟΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚ
ΚΟΚΑΚΙΑ & ΚΟΚ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ Α’ ΜΙΓΜΑ 360γρ. ασπράδια αυγών Β’ ΜΙΓΜΑ 325γρ ζάχαρη κρυσταλλική Γ ΜΙΓΜΑ 240γρ κροκοί αυγών 2 δόσεις βανίλια σκόνη Δ’ ΜΙΓΜΑ (κοσκινισμένα) 400 γρ αλεύρι μαλακό 5 γρ Μπέικιν πάουντερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Τοποθετούμε το μίγμα Α (ασπράδια αυγών) στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε στην 3 η ταχύτητα έως ότου διογκωθεί ικανοποιητικά και γίνει σαν αφρός. 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε το [...]
ΠΑΒΛΟΒΑ
Υλικά για τη μαρέγκα 12 ασπράδια 650 γρ ζάχαρη 5 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα Για το γέμισμα και το γαρνίρισμα 500 γρ φράουλες κομμένες σε φέτες 500γρ κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (όχι light γιατί θέλουμε να κάνουμε σαντυγί και οι light δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα) 40 γρ άχνη Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και βάζουμε τα 6 μόνο ασπράδια σε [...]
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ 5 ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΥΓΑ 150 γρ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ 200 γρ. ΓΑΛΑ 250 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ (ζέσταμα) 200 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ 50 γρ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ 30 γρ. ΜΠΕΪΚΙΝ 200 γρ. ΚΑΡΥΔΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΝΕΛΑ ΓΑΡΥΦΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙ 750 γρ. ΖΑΧΑΡΗ 750 γρ. ΝΕΡΟ 30 γρ. ΓΛΥΚΟΖΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη και το ηλιέλαιο, ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα στερεά υλικά, σερβίρουμε σε ταψί αφού το έχουμε [...]
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΡΥ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ KAI ΡYZI JASMIN
Υλικά 300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες 250 γρ. ρύζι jasmin 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια εσαλότ 5 γρ. σχοινόπρασο 400 γρ. κρέμα καρύδας 1 κ.σ πράσινο κάρυ 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά το ρύζι έως ότου βγει καθαρό νερό Σε κατσαρόλα σκεπάζετε με νερό, παίρνει μία βράση σκεπασμένο για 10'-15' Αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπασμένο αλλά 10' Καθαρίζουμε καλά τις Γαρίδες ψιλοκόβουμε τα κεμμυδάκια εσαλότ Σωτάρουμε τις γαρίδες [...]
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ (Grand Foyer) Ζύμη για σού Υλικά – Ποσότητα Α’ μίγμα Νερό 260 γρ. Αλάτι ψιλό 4 γρ. Μαργαρίνη μαλακή(ή βούτυρο φρέσκο ευρωπαϊκό) 140 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 4 γρ. Β’ μίγμα Αλεύρι μαλακό 160 γρ. Γ’ μίγμα Αυγά 250 γρ. Εκτέλεση Αφού βράσουν στη φωτιά τα υλικά του μίγματος Α, ρίχνουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για λίγο ώσπου να ξεκολλάει [...]
LEMON PIE
ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ (LΕΜΟΝ ΡΙΕ) ΥΛΙΚΑ Για τη βάση 175 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμ. βούτυρο (κρύο κομμένο σε καρέ) 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη 2 πρέζες αλάτι 1 κρόκο 1 κ.σ. κρύο νερό Εκτέλεση Για τη lemon pie με μαρέγκα, βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ. Με τους κοφτές σε διακεκομμένη λειτουργία αναμιγνύουμε. Μαζεύουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον πάγκο. Την ενώνουμε με [...]
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΟΡΛΩΦ
Υλικά 1600 γρ. Μοσχάρι νουά 4 σκελίδες σκόρδο ½ φλ. ελαιόλαδο 1,5 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό 10 φέτες τυρί κασέρι ή άλλο άλλο ανάλογα με την προτίμησή σας 10 φέτες μπέικον στρογγυλό 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε τρυπώντας στο κρέας. Σωτάρουμε το κρέας σε φαρδιά κατσαρόλα με μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο, αλατοπιπερίζουμε και [...]
Δήλωσε τα στοιχεία σου για να συμμετέχεις στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Grand Foyer
Γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας της Grand Foyer