Η Πρώτη Gluten Free Ακαδημία στην Ελλάδα!!!
Ένας διαφορετικός κύκλος πιστοποιημένων σεμιναρίων μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, και αρτοποιίας ξεκινά τον Οκτώβριο. Τo ΙΕΚ Grand Foyer σε συνεργασία με την GF (Gluten Free) Academy και την ομάδα έμπειρων συνεργατών της θα σας μυήσουν στα μυστικά της gluten free διατροφής και φιλοσοφίας. Tα μαθήματα απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα στον χώρο της γαστρονομίας άλλα και σε όσους θέλουν να μάθουν να μαγειρεύουν υγιεινά για τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η γλουτένη είναι ένα μίγμα πρωτεϊνών της γλιαδίνης και της γλουτενίνης και υπάρχει κυρίως στο σιτάρι, αλλά και το κριθάρι, τη σίκαλη και τη βρώμη. Η κοιλιακή νόσος, η αλλεργία στη γλουτένη σίτου και η μη οφειλόμενη στην κοιλιοκάκη ευαισθησία στη γλουτένη συνιστούν το φάσμα των διαταραχών της γλουτένης. Η θεραπεία περιλαμβάνει τον αποκλεισμό του σιταριού ή και άλλων δημητριακών καρπών από τη δίαιτα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210-6910012.
- Ερασιτέχνες που επιθυμούν να τρέφονται με gluten free προϊόντα
- Επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης
- Αρτοποιούς & Ζαχαροπλάστες,
- Chefs και απόφοιτους μαγειρικών σχολών
- Προϊσταμένους τμημάτων και F&B managers, & Bar managers
- Διευθυντές/ριες και ιδιοκτήτες/ριες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών.
- Zαχαροπλαστεία και Αρτοποιία που επιθυμούν εξειδίκευση.
- Ορισμός Γλουτένης
- Πρωτείνες γλουτένης και ιδιότητες
- Χρήση γλουτένης και ιδιότητές της
- Δίαιτα χωρίς γλουτένη
- Σιτηρά που επιτρέπονται – αποφεύγονται
- Ασφάλεια – Ετικέτες τροφίμων
- Διατροφικοί κίνδυνοι
- Αλλεργία στη Γλουτένη
- Μαθαίνω να ζω χωρίς τη γλουτένη
- Ορισμός – Ιστορικά στοιχεία κοιλιοκάκης
- Επιδημιολογία
- Συμπτώματα
- Διάγνωση
- Διαγνωστικά Κριτήρια κοιλιοκάκης
- Gluten free πρώτες ύλες (Vegan & raw διατροφή)
- Mαγειρική – Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιία
- Eλληνική κουζίνα (Μουσακάς, σουβλάκι κ.λ.π.)
- Σαλάτες και πρωτότυπα dips
- Σούπες
- Μεσογειακή Κουζίνα
- Ευρωπαϊκή Κουζίνα (μακαρόνια, πίτσα κ.λ.π.)
- Ασιατική Κουζίνα
- Διεθνής Κουζίνα
- Vegan κουζίνα
- Ωμοφαγική κουζίνα
- Τεχνολογία Προζυμιών
- Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αλεύρων
- Τεχνικές Ωρίμανσης
- Επίδειξη ολοκληρωμένης διαδικασίας παρασκευής άρτου.
- Άρτος με προζύμι
- Ψωμάκια για «χάμπουργκερ»
- Άρτος τύπου «Ολικής Άλεσης» τύπου «Τ.90%»
- Παξιμάδια κρητικά – «Ντάκος».
- Άρτος «Βρώμης» ολικής άλεσης. Μπισκότα βρώμης
- Λαγάνα
- Τεχνικές Ζυμώματος-Ζύμες για παραδοσιακές χωριάτικες πίτες.
- Σπανακόπιτα – Τυρόπιτα – Κολοκυθόπιτα.
- Κριτσίνια με γεύσεις (καρότου-σπανάκι-πιπεριά κλπ).
- Κουλουράκια Πασχαλινά χωρίς γλουτένη.
- Koστολόγιο Παρασκευασμάτων
- Τεχνικές Food Styling
- Βασικός εξοπλισμός και μετρικά συστήματα ζαχαροπλαστικής
- Γλυκαντικά: Είδη, ιδιότητες και χρήσεις
- Φυτικά λίπη και έλαια, φυσικά και συνθετικά: Είδη, χρήσεις και περιορισμοί
- Γάλατα και φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα [, τυριά και γιαούρτια].
- Είδη, ιδιότητες και χρήσεις. Χειροποίητα φυτικά τυριά για ζαχαροπλαστική χρήση
- Άλευρα χωρίς γλουτένη: Είδη και χρήσεις.
- Διογκωτικές ουσίες.
- Κανόνες παρασκευής επιδορπίων χωρίς γλουτένη – Ασφάλεια και αποκλεισμός επιμόλυνσης.
- Κακάο – Σοκολάτες
- Φρούτα και γεμίσεις.
- Ξηροί καρποί
- Υγιεινή και ασφάλεια (γενικά)
- Κέικ
- Τάρτες
- Παραδοσιακά/εορταστικά γλυκά (γαλακτομπούρεκο, μπακλαβάς κ.λ.π.)
- Βασιλόπιτα-Μελομακάρονα-κουραμπιέδες
- Τσουρέκι Πασχαλινό
- Τούρτες
- Cheesecake
- Παγωτά
Εισηγητές Gluten Free Academy
Φόρμα Επικοινωνίας