Η Πρώτη Vegan Ακαδημία στην Ελλάδα!!!

Ένας διαφορετικός κύκλος πιστοποιημένων σεμιναρίων vegan ζαχαροπλαστικής ξεκινά τον Οκτώβριο. Τo ΙΕΚ Grand Foyer σε συνεργασία με την Vegan Academy και την ομάδα έμπειρων συνεργατών πρωτοπορεί για άλλη μία φόρα. Κατανοώντας την ανάγκη πολλών απόφοιτων της μαγειρικής τέχνης για περισσότερες γνώσεις και μεγαλύτερη εξειδίκευση στην Vegan Ζαχαροπλαστική Τέχνη παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα σας μυήσει στα μυστικά της vegan ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210-6910012. Γίνε vegan pastry chef και ξεχώρισε στον τομέα σου.

  • σε όποιον ενδιαφέρεται για την ζαχαροπλαστική τέχνη
  • απόφοιτους του τομέα Εστίασης & Επισιτισμού
  • σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες
  • σε ερασιτέχνες που επιθυμούν να μυηθούν στην υγιεινή διατροφή
  • σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης
  • σε ιδιοκτήτες vegan ζαχαροπλαστείων
  • Εισαγωγή: Ιστορική αναδρομή στον Βιγκανισμό – Η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα και τον κόσμο – Η αγορά vegan προϊόντων: τάσεις και προοπτικές – Η φιλοσοφία του zero waste.
  • Βασικός εξοπλισμός και μετρικά συστήματα ζαχαροπλαστικής
  • Γλυκαντικά: Είδη, ιδιότητες και χρήσεις [λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, ακατέργαστη ζάχαρη, ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη κοκοφοίνικα, ζάχαρη χουρμά, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου, χουρμάδες, στέβια, ξυλιτόλη, μαλτιτόλη]. Γλυκαιμικοί δείκτες.
  • Υποκατάστατα αυγών: Είδη, χρήσεις και περιορισμοί
  • Φυτικά λίπη και έλαια, φυσικά και συνθετικά: Είδη, χρήσεις και περιορισμοί
  • Φυτικά γάλατα και φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα [κρέμες, τυριά και γιαούρτια]. Είδη, ιδιότητες και χρήσεις. Χειροποίητα φυτικά τυριά για ζαχαροπλαστική χρήση
  • Φυτικά πηκτικά: Είδη και χρήσεις
  • Άλευρα με και χωρίς γλουτένη: Είδη και χρήσεις στη ζαχαροπλαστική
  • Διογκωτικές ουσίες.
  • Κανόνες παρασκευής επιδορπίων χωρίς γλουτένη – Ασφάλεια και αποκλεισμός επιμόλυνσης.
  • Κακάο – Σοκολάτες
  • Φρούτα
  • Ξηροί καρποί
  • Υγιεινή και ασφάλεια (γενικά)
  • Κέικ βανίλιας και σοκολάτας
  • Μπανανόψωμο  
  • Donuts και muffins
  • Ζύμη σου-εκλέρ (με aquafaba)
  • Κρέμα πατισερί
  • Κρέμα φλαν
  • Κρεμ ανγκλέζ
  • Κρέμα πανακότα
  • Κρεμ μπρουλέ
  • Κρέμα καραμελέ
  • Σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα
  • Ραβανί-σάμαλι
  • Γαλακτομπούρεκο
  • Μπακλαβάς
  • Ζελέ φρούτων (με αγάρ-αγάρ) 
  • Μουσταλευριά
  • Χαλβάς σιμιγδαλιού
  • Παραδοσιακά/εορταστικά γλυκά:
  • Βασιλόπιτα-Μελομακάρονα-κουραμπιέδες
  • Τσουρέκι – πασχαλινά κουλουράκια
  • Cheesecake (Ψυγείου – Φούρνου)
  • Τούρτες
  • Παντεσπάνι βανίλια, παντεσπάνι σοκολάτα
  • Βουτυρόκρεμα
  • Χρήση ζαχαροπλαστικής σακούλας  
  • Τάρτες και ταρτάκια
  • Ζύμες και βάσεις
  • Γέμιση κρέμας
  • Γέμιση φρούτων
  • Παρασκευή μαρέγκας (με aquafaba)
  • Στρώσιμο σοκολάτας 
  • Τρουφάκια
  • Παγωτό βανίλια, παγωτό σοκολάτα, σορμπέ κ.λπ.
  • Επίδειξη ολοκληρωμένης διαδικασίας παρασκευής άρτου.
        Άρτος τύπου «Τ.70%».
        Άρτος τύπου «Πολυτελείας».
        Ψωμάκια για «χάμπουργκερ».
        Άρτος τύπου «Ολικής Άλεσης».
        Άρτος τύπου «Τ.90%».
        Άρτος «Καλαμποκιού». Άρτος «Μπομπότα».  Κριτσίνια καλαμποκιού.
  • Koστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Παξιμάδια κρητικά – «Ντάκος».
  • Άρτος «Βρώμης» ολικής άλεσης.  Μπισκότα βρώμης.
  •  Άρτος «Προζυμένιος» με χρήση παραδοσιακού ξινού προζυμιού.
  • Ζύμες για παραδοσιακές χωριάτικες πίτες. Σπανακόπιτα – Τυρόπιτα – Κολοκυθόπιτα.
  • Κριτσίνια με γεύσεις (καρότου-σπανάκι-πιπεριά κλπ).
  • Εορταστικός άρτος «Λαμπρόψωμο».  Κουλουράκια Πασχαλινά.
  • Άρτος από αλεύρι χωρίς γλουτένη.  Κουλουράκια χωρίς γλουτένη.
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη Ι
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη ΙΙ
  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Επιχειρησιακό Πλάνο (Business Plan)
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Food & Styling & Φωτογράφηση

Επισκεφτείτε την σελίδα της Vegan Academy στο Facebook για να δείτε τα πιάτα που ετοιμάζουν οι σπουδαστές.

πατήστε  εδώ…

Vegan Academy

Φόρμα Επικοινωνίας

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ! ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ!
There was an error trying to send your message. Please try again later.