Sommelier & Bartender Training

Oι σπουδές τoυ sommelier – bartender απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ευρύτερη τουριστική αγορά, τον χώρο του οίνου και των ποτών.

Η διάρκεια φοίτησης είναι ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο και λειτουργούν τμήματα πρωινά και απογευματινά. Η διδασκαλία γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο συνδυάζοντας την πρακτική γνώση που λαμβάνουν οι σπουδαστές στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της σχολής καθώς και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτικές που γίνονται σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο σπουδαστής αποκτάει:
• Βεβαίωση Σπουδών Sommelier – Bartender
• Diploma από Διεθνή Βρετανικό φορέα Πιστοποίησης

Επαγγελματική Αποκατάσταση
Ολοκληρώνοντας τη φοίτησή σας είστε οι μελλοντικοί επαγγελματίες ικανοί να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της αγοράς και να έχετε μια εξασφαλισμένη καριέρα στο χώρο της τουριστικής αγοράς που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια μέσω του γραφείου επαγγελματικής αποκατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από το γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης μπορείτε να εργαστείτε σε:
• μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες,
• επιχειρήσεις εστίασης,
• μεγάλα κρουαζιερόπλοια,
• τουριστικές επιχειρήσεις,
• οινοτουρισμό
• εναλλακτικό τουρισμό,
• καφετέριες και σνακ – μπαρ

Μαθήματα

  • Αμπελουργία –Σύγχρονη Οινοτεχνία (βασικά στάδια, περιβαλλοντολογικές επιρροές, ειδικές κατηγορίες οίνων)
  • Γεωγραφία Οίνου (ελληνικός και διεθνής αμπελώνας, ποικιλίες και νομοθεσία ανά περιοχή)
  • Βασικές Αρχές σωστής διατήρησης και αποθήκευσης οίνων
  • Κατανόηση και Γευστική ανάλυση διαδεδομένων ποικιλιών (ελληνικές / διεθνής)
  • Αρχές γευσιγνωσίας/ Γευσιγνωσία τυπικών δειγμάτων
  • Βασικές αρχές κατάλληλου Service Κρασιών ανά περίπτωση (ορθό άνοιγμα φιάλης με φελλό, Stelvin καπάκι και αφρώδη, μετάγγιση οίνου σε καράφα, θερμοκρασία, αναγνώριση σφαλμάτων-ελαττωμάτων του κρασιού)
  • Μεθοδολογία συνδυασμού τροφών με beverage(κρασί, μπίρα, αποστάγματα)
  • Οργάνωση και λειτουργία Bar / Βασικά cocktails / Γεωγραφία διαδεδομένων Αποσταγμάτων
  • Βασικές γνώσεις αφέψημα – καφέ – νερό
  • Επιχειρησιακό Πλάνο