Sommelier & Bartender Training

Oι σπουδές τoυ sommelier – bartender απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ευρύτερη τουριστική αγορά, τον χώρο του οίνου και των ποτών.

Η διάρκεια φοίτησης είναι ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο και λειτουργούν τμήματα πρωινά και απογευματινά. Η διδασκαλία γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο συνδυάζοντας την πρακτική γνώση που λαμβάνουν οι σπουδαστές στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της σχολής καθώς και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτικές που γίνονται σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο σπουδαστής αποκτάει:
• Βεβαίωση Σπουδών Sommelier – Bartender

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: Τέσσερις (4) Μήνες –  48 ώρες

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Ελληνικά

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

  • Δια Ζώσης
  • Online
  • Video On Demand

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Φερών 16, Αθήνα

 ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 700 ΕΥΡΩ

Εarly Bird 50% για εγγραφή μέχρι 20/01/2023

 

Πρόγραμμα Σπουδών

Αρχές διοίκησης, οργάνωσης και διεύθυνσης επιχείρησης Μπάρ

  • Οργάνωση και λειτουργία
  • Bασικά είδη ποτών – κρασιών
  • Τεχνικές για Αύξηση των πωλήσεων

Κρασί και οινολογία

  • Ιστορία του κρασιού
  • Ο κύκλος ζωής της αμπέλου
  • Διαδικασία οινοποίησης
  • Είδη και στύλ κρασιών
  • Κάβα – Αποθήκη κρασιών
  • Το σερβίρισμα του κρασιού
  • Εδέσματα και κρασί (Wine Pairing)
  • Ο οινοχόος (Sommelier)
  • Γευσιγνωσία

Βασικά στοιχεία καλής εξυπηρέτησης πελατών

  • Ντύσιμο – Εμφάνιση
  • Καλοί τρόποι
  • Είσπραξη λογαριασμού

Στοιχεία ελέγχου και τιμολόγησης των ποτών στο Μπάρ, βασικές αρχές ελέγχου

  • Είδη καταλόγου
  • Ο έλεγχος των ποτών
  • Ηοtel Bar

Τι είναι το κοκτέιλ;

  • Παρασκευή βασικών κοκτέιλ

Πρακτική εξάσκηση και Αξιολόγηση

 

Που Απευθύνεται

  • Επαγγελματίες που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα του Ξενοδοχειακού κλάδου και να λάβουν μια αναβαθμισμένη θέση στον χώρο του Βar με εξειδικευμένες γνώσεις στα ποτά και την οινοχοϊα
  • Επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασηςπου επιθυμούν να λάβουν πιστοποιημένο δίπλωμα Bartender – Οινοχόου και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους αλλά παράλληλα να αυξήσουν την πελατεία τους.
  • Σπουδαστές και απόφοιτους των ειδικοτήτων Τουρισμού-Επισιτισμού που επιθυμούν να προσθέσουν μια πιστοποίηση με υψηλή ζήτησηαπό την αγορά εργασίας.

Εισηγητής Σεμιναρίου

Αθανάσιος Χαλβαντζής

Ο Χαλβαντζής Αθανάσιος, γεννήθηκε στο Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας το 1987. Αρχικά αποφοίτησε ως Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων από αντίστοιχο τμήμα και θήτευσε ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στην Σχολή Πυροβολικού της Νέας Περάμου, στην ειδικότητα «Αξιωματικός Βολών», όπου μετέπειτα ορκίστηκε  σαν Έφεδρος Ανθλγος (ΠΒ).  Με τον ερχομό του στην Αθήνα, φοίτησε στο τμήμα «F&B Management» του ακαδημαϊκού φορέα Grand Foyer, στην οποία τα τελευταία τρία (3) έτη εργάζεται σαν εισηγητής μαθημάτων, στα τμήματα «F&B Management» και «Τουριστικό Στέλεχος». Πέραν αυτού έχει ολοκληρώσει, το 2020, τον  εξ’ αποστάσεως κύκλο σπουδών «Tourism and Travel Management» του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Είναι επίσης απόφοιτος του Level 3 in Wines ιδιωτικής σχολής καθώς και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) στο τμήμα της Διοίκησης Τουρισμού (ΔΙΤ). Έχει σχεδόν δεκαετή εμπειρία σε χώρους εστίασης και Hospitality γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως First Line Manager κι έχει διατελέσει καθήκοντα σε εστιατόρια πολυτελείας (σε Κολωνάκι και Σύνταγμα) καθώς και σε Όμιλο Εστιατορίων, όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει συμμετοχή σε δεκάδες Events και σεμινάρια του κλάδου Food & Beverage καθώς και δημοσιευμένα κείμενα, λογοτεχνικά και μή σε ιστοσελίδες στο Internet και σε e-books.

Πιστοποίηση

Mετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κάτοχοι, ενός υψηλού κύρους πιστοποιητικού από το αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ ΚΔΒΜ Grand Foyer που θα αποδεικνύει τις γνώσεις και θα παρέχει τη δυνατότητα για επαγγελματική εξέλιξη στο χώρο των Hotel Βars & στον τομέα της Οινοχοϊας.

Φόρμα Επικοινωνίας

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ! ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ!
There was an error trying to send your message. Please try again later.