Μάνος Κόβρας
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ερεσό της Λέσβου.
Το 2013 ξεκίνησε η ανάμειξη μου με την ζαχαροπλαστική φτιάχνοντας διάφορα γλυκά στο σπίτι για φίλους και την οικογένεια μου.
Έπειτα αποφάσισα να πάω σε ιδιωτική σχολή Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιείας στη Θεσσαλονίκη.
Η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε σε ενα πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική όπου έκανα την πρώτη μου πρακτική άσκηση.
Στη συνέχεια σαν επαγγελματίας σε εστιατόριο στην Γαλλία για δύο χρόνια. Ενα χρόνο στην Αγγλία σε δυάστερο εστιατόριο. Σεζόν σε διάφορα ξενοδοχεία της Ελλάδας.
Το 2017 στην Αθήνα στο δυάστερο γκουρμέ εστιατόριο Σπονδή.
Τα τελευταία χρόνια εχω εξειδικευτεί στην Gluten Free Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιεία μιας και διαγνώσθηκα με κοιλιοκάκη ( δυσανεξία στην γλουτένη).
Πλέον είμαι Chef στο Gluten Free Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο Αsterisque the Bakery στο Μέτς.
Στόχος μου, τα γλυκά που είναι Gluten Free να μην εχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα ¨κανονικά¨ ούτε στην εμφάνιση ούτε στην γεύση.