CHEESECAKE

Υλικά:

Τραγανή βάση:

250γρ. μπισκότα τύπου DIGESTIVE

80γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα:

250γρ. τυρί κρέμα

50γρ. άχνη ζάχαρη

1 στικ βανίλιας

½ λεμόνι ξύσμα

20γρ. ποτό Κίρς

2 τμχ. φύλλα ζελατίνης

450γρ. κρέμα γάλακτος 35% (ελαφριά χτυπημένη)

Σάλτσα Φράουλα ή Κεράσι:

300γρ. φράουλες φρέσκες ή κεράσι (καθαρισμένα)

300γρ. ζάχαρη κρυστ.

60γρ. νερό

40γρ. κορν φλάουερ

Λίγο χυμό από λεμόνι

3 σταγόνες κόκκινο χρώμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για την Βάση:

Σπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ώστε να γίνουν τρίμμα, ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στρώνουμε σε λεπτή στρώση στη βάση του τσερκιού μας ή σε ποτήρια και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Για την Κρέμα:

Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος φτιάχνοντας μια ελαφριά σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο για αργότερα. Στην συνέχεια, στο κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα τυριού, την άχνη, τη βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, ζεσταίνουμε το ποτό και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα από το ποτό και τη ζελατίνα σιγά-σιγά στο κάδο του μίξερ. Τέλος, με μια μαριζ απαλά ενσωματώνουμε με την έτοιμη σαντιγί μας και σερβίρουμε σε ποτήρια ή σε τούρτα.

Για την Σάλτσα

Περνάμε τις φράουλες ή τα κεράσια από το μπλέντερ,τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα βράζουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Λιώνουμε το κορν φλάουερ στο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, το χρώμα και ανακατεύουμε. Κρυώνουμε και συντηρούμε στο ψυγείο σε καθαρά βαζάκια.

Βαθμός δυσκολίας: 2

Μερίδες: για 2 τούρτες 24 cm

Δείτε περισσότερες συνταγές . . .