Project Description

Συνοπτικά

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του ΙΕΚ Grand Foyer, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) του ΙΕΚ Grand Foyer με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, δύναται να εργάζεται σε Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, οποιασδήποτε μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών του. Ειδικότερα μπορεί να εργαστεί σε:

Ξενοδοχειακές Μονάδες
Εστιατόρια ελληνικής ή διεθνούς κουζίνας
Επιχειρήσεις Επισιτισμού – Catering
Κρουαζιερόπλοια και yacht
Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής
Επιχειρήσεις Εστιατορίων Γρήγορης Εστίασης

 

Eιδικότητα

Οι γενικές γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που αποκτάει ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του ΙΕΚ Grand Foyer:

– Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.

-Την υγιεινή των τροφίμων.

– Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.

– Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.

– Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.

–  Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.

– Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.

– Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

– Την εφαρμογή αρχών κοστολόγησης.

– Την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας.

Μαθήματα

Γαλλικά.

Αρχές Οικονομικής.

Τέχνη Μαγειρικής.

Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής.

Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός.

Έλεγχος Εμπορευμάτων.

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.

Οργάνωση Λειτουργία Εστιατορίου.

Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων.

Οινολογία.

Υγιεινή και Ασφάλεια.

Σύνθεση Μενού.

Τεμαχισμός Κρεάτων.

Τροφογνωσία.

Εδεσματολόγιο.

Διαιτητική.

Αγγλικά.

Διακοσμητική Παρασκευασμάτων.

Πρακτική Άσκηση.

Προϋποθέσεις εγγραφής

Προϋπόθεση εγγραφής των ενδιαφερομένων στην ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» είναι να είναι κάτοχοι απολυτηρίων τίτλων, δομών της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως ακολούθως :

Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ),

Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΤΕΛ),

Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΛ),

Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου σπουδών,

Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), Επαγγελματική Σχολή

Δήλωσε τα στοιχεία σου για να συμμετέχεις στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Grand Foyer

Γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας της Grand Foyer

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ
There was an error trying to send your message. Please try again later.