Σεμινάριο : Πυθαγόρειος Ιδιοσυγκρασιακή Διατροφή

Εισηγήτρια Σεμιναρίου: Δρ. Γεωργία Κατσογριδάκη
Τo σεμινάριο παρέχεται και ΟnLine
Χρονική Διάρκεια: 1 Ημέρα Ώρες (4) Από 17:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα
Ημέρα διεξαγωγής :  Κυριακή
Έναρξη προγράμματος: 10/03/2024
Kόστος δια ζώσης σεμιναρίου: 140€
Early bird: 80€  (για εγγραφή μέχρι 25/02)!
Παροχές:
•    Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου
•    Δωρεάν το έντυπο υλικό (θεωρία)

Περιεχόμενο Σεμιναρίου
Εξατομικευμένο σύστημα ανάδειξης διατροφικών αναγκών της κάθε Ιδιοσυγκρασίας, το οποίο βασίζεται στην εξισορρόπηση νου και σώματος σύμφωνα με τις φιλοσοφίες του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.
Ονομάζεται Πυθαγόρεια γιατί, για να βρούμε την Κυρίαρχη Ιδιοσυγκρασία του ατόμου χρησιμοποιείται η φιλοσοφία του Πυθαγόρα περί αριθμών. Είναι εκείνος που συνέδεσε τους αριθμούς με τις ιδιοσυγκρασίες.
Πρώτος στόχος μας είναι η εξισορρόπηση του οργανισμού και η καλή του υγεία, για να επιτύχουμε τη σωστή απώλεια ή ακόμα και πρόσληψη βάρους.
Για να πετύχουμε τον στόχο μας, και πριν διαμορφώσουμε κάποιο διατροφικό πρόγραμμα, κάνουμε έναν πολύ καλό έλεγχο του οργανισμού (λήψη ιατρικού ιστορικού , ψυχομετρικά τεστ, αξιολόγηση εξωτερικών παραγόντων που οδηγούν σε στρες κ.α.), για να πάρουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε το πρόγραμμα εκείνο, το οποίο θα μας βοηθήσει να εξισορροπήσουμε τον οργανισμό καλύτερα και να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα, σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας.

Με βάση την ιδιοσυγκρασία τους οι άνθρωποι κατηγοριοποιούνται σε τύπους οι οποίοι προέρχονται από το κυρίαρχο χυμό στο σώμα τους. Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι βασισμένη στη Θεωρία των Τεσσάρων Στοιχείων του Εμπεδοκλή και τη Θεωρία των Χυμών ή Θεωρία της Χυμοπαθολογίας της Ιπποκρατικής σχολής. Οποιαδήποτε αλλαγή στην ιδιοσυγκρασία ενός ατόμου επιφέρει αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του ατόμου. Ως εκ τούτου, η ιδιοσυγκρασία λειτουργεί ως καθοδηγητική δύναμη για τη διατήρηση της υγείας των ατόμων.

                                                             Πληροφορίες : 2106910012

Δρ Γεωργία Κατσογριδάκη M.Sc.

Βαριατρικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Φυσικοπαθητικός

Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι αριστούχα απόφοιτος του τμήμ. Διατροφής & Διαιτολογίας και Φυσικοπαθητικός, με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία & Μεταβολομική και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εν εξελίξει βρίσκονται οι σπουδές της για το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη “Διαχείριση της γήρανσης & χρονίων νοσημάτων” από το ΕΑΠ.  Έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση και έχει λάβει πιστοποίηση από το Καποδιστριακό Παν. Αθηνών πάνω στα καρδιαγγειακά. Εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Λάρισας.  Από το 2015 έως σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Θεσσαλίας με τίτλο «Κλινική Διατροφή».

Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτιδα της Παν. Νοσοκομείου Λάρισας, του Ιασώ Θεσσαλίας, της Βαριατρικής Χειρουργικής Κλινικής του Διαβαλκανικού και του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λαμίας. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν επίσης κατάρτιση στην ομοιοπαθητική, στην αρχαία Ελληνική Ιατρική & στον ελληνικό βελονισμό & ηλεκτροβελονισμό, στην ιριδολογία, στη φυτοθεραπεία & στα ανθοιάματα Bach, στην κινεζική διατροφή και στην κινεζική βοτανοθεραπεία. Με την ιδιότητα της Φυσικοπαθητικού (naturopath) βλέπει τον άνθρωπο σαν μια ολιστική ενότητα σώματος, διάνοιας και πνεύματος.

Η σύζευξη των εναλλακτικών σπουδών με την σύγχρονες αρχές της Βιοχημείας  οδηγεί σε ένα εξατομικευμένο τρόπο προσεγγισης αφαρμάκου θεραπευτικής στοχεύοντας στην ιδιοσυγκρασία και στις ιδιαιτερότητες της. Από το Φεβρουάριο του 2021 είναι πρόεδρος του Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ (Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής & Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Φόρμα Επικοινωνίας

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ! ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ!
There was an error trying to send your message. Please try again later.