Νέα Συνεργασία για την Gluten Free Academy!

IEK Grand Foyer

Μάνος Κόβρας

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Grand Foyer και η Gluten Free Academy με υπερηφάνεια ανακοινώνει την σύναψη εκπαιδευτικής συνεργασίας με έναν από τους καλύτερους Zαχαροπλάστες – Αρτοποιούς με εξειδίκευση στον χώρο των γλυκών και παρασκευών χωρίς γλουτένη Pastry chef Μάνο Κόβρα.

Ο κ. Κόβρας ξεκίνησε την ανάμειξη του με την ζαχαροπλαστική ερασιτεχνικά το 2013 φτιάχνοντας διάφορα γλυκά στο σπίτι για φίλους και την οικογένεια του.

Έπειτα αποφάσισε να παρακολουθήσει πρόγραμμα σε ιδιωτική σχολή Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιείας στη Θεσσαλονίκη και άμεσα ξεκίνησε η επαγγελματική του πορεία σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική όπου έκανε την πρώτη του πρακτική άσκηση.

Στη συνέχεια εργάστηκε σαν επαγγελματίας σε εστιατόριο στην Γαλλία για δύο χρόνια. Ένα χρόνο στην Αγγλία σε δυάστερο εστιατόριο και αρκετές σεζόν σε διάφορα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Το 2017 εργάστηκε στην Αθήνα στο δυάστερο γκουρμέ εστιατόριο Σπονδή.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξειδικευτεί στην Gluten Free Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιεία μιας και διαγνώσθηκε με κοιλιοκάκη ( δυσανεξία στην γλουτένη) και επιθυμεί να συμβάλλει και να μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες τoυ σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία.

Πλέον είναι Chef στο Gluten Free Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο Αsterisque the Bakery στο Μέτς και έχει ως βασικό στόχο τα γλυκά που είναι Gluten Free να μην εχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ¨κανονικά¨ ούτε στην εμφάνιση ούτε στην γεύση.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Grand Foyer ανεβάζει συνεχώς τον πήχη της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης επενδύοντας σε ανθρώπινο δυναμικό, ποιοτικές πρώτες ύλες και σύγχρονες εγκαταστάσεις.