vegan academy

Σταύρος Καραγιλάνη

Σταύρος Καραγιλάνης

Ο Σταύρος σπούδασε Μακροβιοτική φιλοσοφία και διατροφή στο Kushi Institute of Europe, και δίπλα σε σπουδαίους, έμπειρους δασκάλους απ’ όλο τον κόσμο.

Διδάσκει Μακροβιοτική από το 2012, διοργανώνοντας ομαδικά σεμινάρια με θεωρητικά, φιλοσοφικά και μαγειρικά μαθήματα και εργαστήρια, επάνω στον ολιστικό τρόπο διαβίωσης και την διατροφή με ανεπεξέργαστα, φυτικά συστατικά.

Ακολουθεί μία ολιστική προσέγγιση στην βίγκαν μαγειρική, με έμφαση στην ελληνική και Ιαπωνική κουζίνα και την ανάμιξή τους, καθώς και με επιρροές από την παράδοση της Μέσης Ανατολής και της Μικράς Ασίας.
Ο Σταύρος αρέσκεται να δημιουργεί συνταγές από το μηδέν και από ότι υλικά υπάρχουν διαθέσιμα. Έχει μαγειρέψει εκτεταμένα σε φεστιβάλ γεύσης, φεστιβάλ και σεμινάρια γιόγκα και άλλες εκδηλώσεις, από το 2011.

Από το 2022, εισήγαγε την φίρμαPeacebyPeas, μία καινοτόμα, νεοφυή μάρκα, που εξειδικεύεται στην παραγωγή βίγκαν προϊόντων ζύμωσης, όπως το Τέμπε, Αμαζάκε, Μίσο, Ναττό, και δημιουργεί μία κουλτούρα ένταξής τους στην ελληνική γαστρονομία, με στόχο να την ανανεώσει και αναβαθμίσει.