ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                  

27/08/2021

Νέα Συνεργασία για το τμήμα Προπονητικής!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Grand Foyer με υπερηφάνεια ανακοινώνει την σύναψη εκπαιδευτικής συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές που ανέδειξε το Ελληνικό μπάσκετ και καταξιωμένο προπονητή Νίκο Χατζή που θα αποτελεί τον μέντορα της ειδικότητας Προπονητής Αθλημάτων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος Προπονητικής του ΙΕΚ Grand Foyer.

Ο Νίκος Χατζής γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1976 στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθήνας και κάτοχος διπλώματος Προπονητικής. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ποσειδώνα Καλαμάτας και σύντομα πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ. Στην συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό, στον Πανιώνιο και ξαναγύρισε στην ΑΕΚ. Ακολούθησε το 2009 ο Ηλυσιακός Α.Ο. και το 2014 ο Αρκαδικός όπου το 2015 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Έχει ένα τεράστιο παλμαρέ από διακρίσεις με σημαντικότερες την ανάδειξη του σε Παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Εφήβων (1995) καθώς και σε ομαδικό επίπεδο ως Πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ και δις κυπελλούχος με την ΑΕΚ (2000,2001). Μια μεγάλη πανευρωπαϊκή διάκριση αποτέλεσε η ανάδειξη του σε Κυπελλούχο Σαπορτα με την ΑΕΚ (2000). Σε ατομικό επίπεδο ο Νίκος Χατζής είναι ένας από τους σημαντικότερους αθλητές με ξεχωριστές διακρίσεις όπως ότι κατέχει τη δεύτερη (2η) θέση σε συμμετοχές στην Α1 μπάσκετ καθώς και την τρίτη (3η) θέση σε πόντους. Ο Νίκος Χατζής ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα (2017) στα τμήματα υποδομών της ΑΕΚ (παιδικό, εφηβικό) με μεγάλη επιτυχία καθώς καθοδήγησε ως προπονητής την Ομάδα Εφήβων στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ και του χάλκινου μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης με την ατομική βελτίωση των παικτών, με εξειδίκευση στο σουτ.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Grand Foyer ανεβάζει συνεχώς τον πήχη της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης επενδύοντας σε ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικό team ακαδημαϊκών και προπονητών που συνεργάζονται με το ΙΕΚ Grand Foyer δημιουργείται αναμφίβολα μια dream team στον τομέα της Προπονητικής.