Project Description

Συνοπτικά

O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» ΙΕΚ Grand Foyer με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, ασχολείται με την παρασκευή άρτου, αρτοσκευασμάτων, γλυκών και εδεσμάτων κάθε είδους και μορφής, οργανώνει την παραγωγή τους στις αναγκαίες ποσότητες, σύμφωνα με τους αγορανομικούς και υγειονομικούς κανόνες.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» του ΙΕΚ Grand Foyer με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, δύναται να εργάζεται σε Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, οποιασδήποτε μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών του.. Ειδικότερα μπορεί να εργαστεί σε:

μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες,
επιχειρήσεις εστίασης όπως είναι ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια,
εργαστήρια ζαχαροπλαστικής,
μεγάλες μονάδες catering,
καφετέριες και σνακ – μπαρ,

δικό του ζαχαροπλαστείο.

Eιδικότητα

Οι γενικές γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που αποκτάει ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» του ΙΕΚ Grand Foyer:

– Στοιχεία Μικροβιολογίας (στη χρήση αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής)

–  Διατροφή

– Διαιτολογία

– Τιμολόγηση Παρασκευασμάτων

– Παρασκευές Αρτοσκευασμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας

– Παρασκευές ειδών Ζαχαροπλαστείου κάθε μορφής και ποικιλίας

– Προδιαγραφές εγκαταστάσεων και εξοπλισμού των εργαστηρίων Αρτοποιίας –Ζαχαροπλαστικής

– Βασικές Αρχές Μηχανολογίας

– Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας

– Διακόσμηση παρασκευασμάτων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

– Βασικές Αρχές Χημείας τροφίμων

– Πρώτες ύλες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και Τεχνολογία Τροφίμων

– Βασικές γνώσεις για βιολογικά προϊόντα

– Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας – Ποιοτικός Έλεγχος

Μαθήματα

Αρχές Οικονομικής.

Μαγειρική Τέχνη.

Γαλλικά.

Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός.

Έλεγχος Εμπορευμάτων.

Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής.

Ζαχαροπλαστική Τέχνη.

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.

Αρτοποιητική Τέχνη.

Υγιεινή και Ασφάλεια.

Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων.

Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (HACCP).

Διαιτητική.

Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων Επαγγέλματος.

Αγγλικά.

Πρακτική Άσκηση

Προϋποθέσεις εγγραφής

Προϋπόθεση εγγραφής των ενδιαφερομένων στην ειδικότητα «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» είναι να είναι κάτοχοι απολυτηρίων τίτλων, δομών της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως ακολούθως :

Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ),

Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΤΕΛ),

Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΛ),

Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου σπουδών,

Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), Επαγγελματική Σχολή

Δήλωσε τα στοιχεία σου για να συμμετέχεις στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Grand Foyer

Γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας της Grand Foyer

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ
There was an error trying to send your message. Please try again later.