H Κρύστα Παραμύθη είναι vegan από το 2011 και ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στη vegan μαγειρική και ζαχαροπλαστική το 2014. Έκτοτε έχει
συμμετέχει σε δεκάδες μαγειρικά πρότζεκτ ως σεφ/ζαχαροπλάστρια συμπεριλαμβανομένου του δικού της catering μέσω του οποίου δημιουργούσε tailor made τούρτες, γλυκά και πλήρη μενού για εκδηλώσεις. Βγήκε από τις επαγγελματικές κουζίνες και δημιούργησε το veganhome.gr όπου μοιράζεται συνταγές και ιδέες που αφορούν την κουζίνα. Παρουσιάζει εργαστήρια μαγειρικής από το 2016 στα Vegan Life Festivals, των οποίων είναι συνδιοργανώτρια και συνιδρύτρια και έχει συμμετάσχει στη My Vegan Life την πρώτη vegan ελληνική τηλεοπτική εκπομπή. Εργάζεται ως restaurant menu development consultant και έχει αποτελέσει μέλος επί μακρόν της κριτικής επιτροπής των ελληνικών Vegan Awards ενώ το 2022 για πρώτη φορά συμμετέχει στην Influencer επιτροπή των διεθνών βραβείων V-Label.