ΠΑΒΛΟΒΑ

pavlova

Υλικά για τη μαρέγκα

12 ασπράδια

650 γρ ζάχαρη

5 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα

Για το γέμισμα και το γαρνίρισμα

500 γρ φράουλες κομμένες σε φέτες

500γρ κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (όχι light γιατί θέλουμε να κάνουμε σαντυγί και οι light δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα)

40 γρ άχνη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και βάζουμε τα 6 μόνο ασπράδια σε ένα μπολ. Βάζουμε τα 6 ασπράδια στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα όμορφο μείγμα όπου να στέκονται οι κορυφές του. Αμέσως μετά αρχίζουμε να προσθέτουμε με ένα κουτάλι της σούπας 2 κουταλιές τη φορά από ζάχαρη (θα χρησιμοποιήσουμε τα πρώτα 325 γρ) όσο το μίξερ είναι ακόμα στην δυνατή ένταση. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη μπορούμε να βάλουμε τα αμύγδαλα. Χρησιμοποιώντας μια λαδόκολλα την οποία έχουμε κόψει στο μέγεθος του ταψιού αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ δίνοντας κυκλικό σχήμα στη μαρέγκα. Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία και για τη δεύτερη μαρέγκα. Στη συνέχεια βάζουμε τις 2 μαρέγκες στον φούρνο σε διαδορετικά ύψη και μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο όπου το έχουμε ρυθμίσει να χτυπήσει μετά από 1 1/2 ώρα κλείνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τις βγάλουμε από εκεί. Ο φούρνος δεν πρέπει να ανοίξει από τη στιγμή που οι μαρέγκες θα μπουν στον φούρνο αλλά και μέχρι να βγούν, ιδανικά για να είστε σίγουροι ότι είναι κρύες καλύτερα να ανοίξετε τον φούρνο το άλλο πρωί.

Όταν οι μαρέγκες είναι κρύες θα χρειαστεί να κάνουμε τη γέμιση με τις φράουλες και τη σαντυγί. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τα 40 γρ της ζάχαρης. Αφαιρούμε την πρώτη μαρέγκα από τη λαδόκολλα και την απλώνουμε σε μια επίπεδη πιατέλα αλείφοντας από πάνω τη μισή ποσότητα της μαρέγκας προσθέτοντας από πάνω τις μισές φράουλες. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη. Τέλος, βάζουμε την πάβλοβα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Blog Attachment

Related Blogs