ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 5 ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΥΓΑ
  • 150 γρ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
  • 200 γρ. ΓΑΛΑ
  • 250 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ (ζέσταμα)
  • 200 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
  • 50 γρ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
  • 30 γρ. ΜΠΕΪΚΙΝ
  • 200 γρ. ΚΑΡΥΔΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
  • ΚΑΝΕΛΑ
  • ΓΑΡΥΦΑΛΟ

ΣΙΡΟΠΙ

  • 750 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
  • 750 γρ. ΝΕΡΟ
  • 30 γρ. ΓΛΥΚΟΖΗ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη και το ηλιέλαιο, ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα στερεά υλικά, σερβίρουμε σε ταψί αφού το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο c για 30 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το κόβουμε, το σιροπιάζουμε με όλο το σιρόπι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά με το σιρόπι. Το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά και είναι έτοιμο.

*Σιροπιάζουμε με την μέθοδο ζεστό σιρόπι ζεστό γλυκό.*